Hoera , onze Sofie is bevallen !!
Er is nog 1 teefje beschikbaar waar we gastgezin voor zoeken.
Leest u verder op deze pagina.

Op 15 April is onze Sofie bevallen van 7 prachtige pupjes,  zowel reutjes ( 3)  als teefjes (4). Sofie heeft 4 zwarte, 1 crème  en 2 chocolate pupjes gekregen.

Wat wel heel leuk is dat de pups, zowel de zwarte als de bruine, ook hier en daar witte vlekjes hebben !  Van deze 7 pups zijn er intussen 6 verhuisd. 

We verwachten dat de pupjes van Sofie uit zullen groeien tot het medium formaat van ca 47/ 49 cm met een fleecevacht.  

De lijn van Sofie kenmerkt zich door het feit dat dit een hele sensitieve lijn is. In het verleden zijn er ook al een aantal hulphonden uit deze lijn verhuisd.  Wij fokken al heel wat jaartjes met deze fijne lijn ! 

Op dit moment is er nog 1 pupje beschikbaar: het lichte teefje. Voor dit lichte teefje zoeken we een gastgezin, Wij willen haar graag op gaan nemen in ons fokprogramma. Onderaan deze pagina staat wat wij verstaan onder een gastgezin. We noemen haar Jolie en ze is NIET te koop. 

Denkt u een fijn gastgezin voor Jolie te zijn ? U kunt zich aanmelden voor Jolie. Stuur ons een leuke mail en vergeet uw telefoonnummer niet erbij te vermelden.

 

Dit is Jolie en voor haar zoeken we een liefdevol gastgezin.

Hierboven iets meer dan 4 weken oud, lekker buitenspelen…..

moeder Sofie houdt alles goed in de gaten...

                                                                                          Weer een weekje later,… 

Intussen zijn bij iedereen de oogjes en oortjes open,… 

Hieronder zijn de pupjes 2 en halve week oud en intussen al weer flink gegroeid. 

1 dag oud
Hier moeder Sofie met haar pups 1 dag oud

Hieronder beide ouders

Vader Quinn
Moeder Sofie

Leest u dit ook even:

Wij vinden het heel leuk als u reageert en voor een pup van Dreamdoodles wilt gaan maar willen u verzoeken om alleen te reageren op bovenstaande nestje als u er goed over nagedacht heeft en als het ook met de andere gezinsleden is besproken. Wij merken de laatste tijd dat dit namelijk niet altijd het geval is geweest. Eveneens merken we, ondanks dat we de verhuisdatum duidelijk vermelden, dat mensen reageren en dat dit vervolgens niet altijd goed uit blijkt te komen. Mocht u wèl een Doodle willen maar op een wat later tijdstip dan het huidige nestje, stuur ons dan even een wat meer algemenere mail met daarin het gewenste tijdstip. 

Gastgezin

************************************

Wij zijn ook altijd op zoek naar gastgezinnen.

Omdat wij niet in staat in zijn om al onze fokhonden thuis te huisvesten werken wij met Gastgezinnen. Dit houdt in dat het gastgezin  een fokhond van ons krijgt die wij gebruiken voor ons fokprogramma.  Om dit voor alle partijen in de praktijk ook goed werkbaar te houden zoeken wij de gastgezinnen in een straal van max. 25 km rondom Loo (Gld.)

Het gastgezin krijgt de hond dan normaliter als pup, op een leeftijd van 8 weken. Deze woont bij het gastgezin en een teefje komt een week vòòr de bevalling bij ons tot het moment dat haar pups verhuizen. Dit gebeurt met 8 weken dus totaal woont zij dan ongeveer 9 weken bij ons. Als u een gezin met jonge kinderen bent, denk er dan goed over na want de kinderen moeten de hond dan straks ook een tijdje missen als zij bij ons is. Uiteraard is het gastgezin welkom om af en toe gezellig op bezoek te komen.  Met een teefje spreken we af dat we daar 3 nestjes mee doen. Een teefje krijgt meestal rond de leeftijd van 2 jaar haar eerste nestje.   Een dek reu woont permanent bij het gastgezin en wordt af en toe door ons voor een dekking ingezet.

Om hiervoor in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden: 

  • Woonachtig in een straal van max 25 km rondom Loo (Gld).

  • Geen gezinsleden met allergie in het gastgezin.

  • Affiniteit en ervaring met honden. 

  • U moet wel voldoende ruimte voor de hond hebben, dus een huis met een tuin. 

  • De voordeur moet vrij toegankelijk zijn dus geen traptreden bij de voordeur of achterdeur. 

  • Ook dient er  wel een klik tussen beide partijen te zijn want we gaan natuurlijk wel een langere samenwerking aan. 

Indien u niet aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet heeft het geen zin om hierop te reageren. 

 Als u hieraan wel voldoet dan vertellen wij u graag meer hierover. Graag ook even uw woonplaats vermelden indien u mailt voor gastgezin. Vergeet uw telefoon er niet bij te vermelden. 

 

Enkele van onze gastgezinnen aan het woord:

Miranda van ons gastgezin uit Ulft:

“Wij zijn met ons gezin al een aantal jaar gastgezin van Dreamdoodles. Dit vinden we zó leuk dat het een beetje uit de hand gelopen is. 

We hebben momenteel met Tess, Beau en Puck 3 Dreamdoodles en met onze Pien is het kwartet compleet.”

Gastgezin Amber en Ward:

“Wij hadden in eerste instantie Simba bij Dreamdoodles gekocht maar vonden het leuk om nog een maatje voor hem te hebben. Daarna hebben we besloten om gastgezin van Coco te worden. Simba en Coco zijn de grootste vrienden.”