Momenteel zijn er geen pups maar wel zoeken we een nieuw gastgezin voor onze dekreu Milo.

Onze dekreu Milo is 5 jaar oud en heeft vanaf zijn puppy tijd bij een liefdevol gastgezin gewoond maar zij hebben met pijn in hun hart de beslissing moeten nemen (wegens gezondheidsredenen) om hem te laten verhuizen   Milo woont momenteel weer bij ons maar dat is gezien het feit dat wij teefjes in huis hebben ook niet de ideale situatie. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuw gastgezin. 

In het stukje onderaan deze pagina staat wat we in het algemeen zoeken en verwachten van een gastgezin. 

Wat zoeken we voor Milo? 

Omdat Milo een dekreu is zoeken we mensen met aantoonbare affiniteit en ervaring met honden. We zijn niet op zoek naar een gezin met hele jonge kinderen maar bij voorkeur of zonder kinderen of waarvan de kinderen al ouder zijn. Milo is mensgericht en wil graag bij je zijn en houdt van knuffelen.

 Wat  verwachten we verder van het gastgezin? 

* Flexibele (no nonsens) instelling. Honden hebben behoefte aan liefde maar ook aan structuur en leiding. 

* Ook al heeft u ervaring we verwachten wel dat er een paar honden trainingen worden gevolgd. 

* Kwaliteitsvoer geven en goed voor Milo zorgen. 

* Omdat Milo wel lekker de ruimte nodig heeft zoeken we ook mensen die niet te klein behuisd zijn zodat zij hem dit kunnen bieden. 

Wat houdt hebben van een dek reu in? De hond woont bij het gastgezin en zal af en toe worden ingezet voor een dekking van onze teefjes of misschien van een teefje van een andere fokker. We weten niet precies hoe vaak dit zal zijn maar we schatten in dat hij misschien 4 of 5 dekkingen per jaar zal doen.  Een dekking duurt ongeveer een half uurtje. We komen hem dan ophalen en daarna weer terug brengen of soms dekken we ook bij het gastgezin thuis. We melden een dekking nooit op het laatste moment maar kondigen dat altijd van te voren aan. We dekken altijd 2x achter elkaar met tussenpozen van 24 /36 uur. 

Als zijn gezondheid het toelaat dan blijft Milo tot en met zijn 9e jaar dek reu en zal dan met pensioen gaan. Tegen die tijd wordt hij op onze kosten gecastreerd en wordt hij eigendom van het gastgezin. 

Denkt u dat u het juiste gastgezin voor Milo bent? Neem dan contact met ons op en stuur ons een leuke mail. 

Mail naar het onderstaande adres en vergeet niet uw telefoonnummer er bij te vermelden.  

************************************

Gastgezin

Wij zijn ook altijd op zoek naar gastgezinnen.

Omdat wij niet in staat in zijn om al onze fokhonden thuis te huisvesten werken wij met Gastgezinnen. Dit houdt in dat het gastgezin  een fokhond van ons krijgt die wij gebruiken voor ons fokprogramma.  Om dit voor alle partijen in de praktijk ook goed werkbaar te houden zoeken wij de gastgezinnen in een straal van max. 25 km rondom Loo (Gld.)

Het gastgezin krijgt de hond dan normaliter als pup, op een leeftijd van 8 weken. Deze woont bij het gastgezin en een teefje komt een week vòòr de bevalling bij ons tot het moment dat haar pups verhuizen. Dit gebeurt met 8 weken dus totaal woont zij dan ongeveer 9 weken bij ons.   Een dek reu woont permanent bij het gastgezin en wordt af en toe door ons voor een dekking opgehaald.

Om hiervoor in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden: 

  • Woonachtig in een straal van max 25 km rondom Loo (Gld).

  • Geen gezinsleden met allergie in het gastgezin.

  • Affiniteit en ervaring met honden. 

  • Er moet wel een klik tussen beide partijen zijn want we gaan natuurlijk wel een langere samenwerking aan. 

Indien u niet aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet heeft het geen zin om hierop te reageren. 

 Als u hieraan wel voldoet dan vertellen wij u graag meer hierover. Graag ook even uw woonplaats vermelden indien u mailt voor gastgezin.

 

Enkele van onze gastgezinnen aan het woord:

Miranda van ons gastgezin uit Ulft:

“Wij zijn met ons gezin al een aantal jaar gastgezin van Dreamdoodles. Dit vinden we zó leuk dat het een beetje uit de hand gelopen is. 

We hebben momenteel met Tess, Beau en Puck 3 Dreamdoodles en met onze Pien is het kwartet compleet.”

Gastgezin Amber en Ward:

“Wij hadden in eerste instantie Simba bij Dreamdoodles gekocht maar vonden het leuk om nog een maatje voor hem te hebben. Daarna hebben we besloten om gastgezin van Coco te worden. Simba en Coco zijn de grootste vrienden.”