Geen wachtlijst:

Wij werken, misschien in tegenstelling tot de meeste fokkers, niet met een wachtlijst maar kondigen een nestje pas aan als het daadwerkelijk geboren is zodat we concreet weten waar we over praten.

Indien u serieuze interesse in een pup heeft, dan kunt u dit aan ons kenbaar  maken  via de mail (zie contactpagina) zodat u eventueel in aanmerking kunt komen voor een pup uit een nestje van onze dames. Wij willen u vragen iets in de mail te omschrijven over uw thuissituatie, woonplaats  en waarom u voor een Australian Labradoodle kiest. Wilt u ook aangeven naar welk formaat Doodle u op zoek bent ( Medium of Standaard). 

Wij hebben geen mini formaat.

Wij nodigen, als de pups geboren zijn, de puppykopers graag uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.   Een kennismakingsgesprek duurt bij ons al gauw een dikke anderhalf uur omdat we volledig willen zijn, goede informatie willen geven maar ook met u kennis willen maken. Wie is onze puppykoper? Wat verwacht u van de hond? Zijn er bijzonderheden waar wij rekening mee moeten houden? Etcetera.

Dit is voor ons van belang om een goede match te kunnen maken tussen u als toekomstig eigenaar en de pup.

Ook laten we u dit gesprek de testen van onze ouderhonden zien, want wij werken uitsluitend met geteste honden.

Indien het kennismakingsgesprek van beide kanten positief is dan kunt u op dat moment in aanmerking voor een pupje komen. Voordat we u uitnodigen sturen we u ook vooraf via de mail allerlei praktische informatie toe o.a. de voedingsadviezen, tips voor de vachtverzorging en een concept van het contract. Op deze manier komt u al “goed beslagen ten ijs” als u bij ons komt. 

Wij hechten grote waarde aan persoonlijk contact en willen graag weten bij wie onze pups terecht komen. Aan de andere kant kunnen we ons ook heel goed voorstellen dat u eveneens ook met de fokker kennis wilt maken.

Onze werkwijze: 

U mag van ons verwachten dat wij er alles aan doen om de pups een zo goed mogelijke start mee te geven. Onze pups groeien bij ons (en ook bij onze gastgezinnen) op in huiselijke omstandigheden  samen met onze andere honden. Zo raken zij gewend aan allerlei huisgeluiden zoals de telefoon, stofzuiger , deurbel etc. Wanneer de pups de werpkist ontgroeid zijn maken wij ze alvast vertrouwd met de bench.

Wanneer de pups de leeftijd hebben van 6 weken dan komt de dierenarts bij ons thuis en worden zij geënt en gechipt.

 Dierenarts Egbert van Dierenartspraktijk ’t Holland komt dan altijd bij ons langs. 


Gedragstest:

Op de leeftijd van 7 weken ondergaan al onze pups een gedragstest die wordt afgenomen door een gecertificeerde gedragsdeskundige. Deze wordt ook schriftelijk uitgewerkt. Uiteraard ontvangt u hiervan later het rapport. Bij de meeste rassen is het zo dat u zelf een pup mag uitkiezen, ” wie het eerst komt wie het eerst maalt ” bij ons werkt dat niet zo. Wij leggen het rapport van de gedragsdeskundige naast uw gezinssituatie en beoordelen zo welke pup het beste bij u en uw gezinssituatie past. De kleur en het geslacht vinden wij hierbij ondergeschikt. Uiteraard houden wij hierbij zoveel mogelijk rekening met uw wensen die u heeft aangegeven tijdens het kennismakingsgesprek. Mocht u zich hierin niet kunnen vinden en liever een pup willen uitkiezen uit een nest dan heeft het geen zin om op onze kennel te reageren. Deze werkwijze hanteren wij al vanaf ons allereerste nestje en deze is bewezen succesvol.

We behalen door op deze manier te werken een percentage van ongeveer 98% geslaagde matches !!

 

Jet (1)

 

Tussen het kennismakingsbezoek en het daadwerkelijk verhuizen van de pup nodigen wij u ook nog graag een keertje uit om langs te komen en de pups te komen bezoeken. Dit doen we meestal als deze ongeveer 6 weken oud zijn.  Intussen zullen wij u zoveel mogelijk op de hoogte houden tijdens de groei van het nest d.m.v. foto’s en app. Verder proberen wij zoveel mogelijk uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden in de komst van uw pup. U ontvangt van ons nadat u een pup heeft besproken allerlei informatie om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van uw pup. Wanneer de pup is verhuist houdt het niet op voor ons, u mag uiteraard bij vragen altijd bellen of appen!

Castratie:

Op de Labradoodle zit een wereldwijde castratieplicht. Dit is door de grondlegger van het ras destijds zo bepaald om het ras niet door te fokken en gezond te houden. In tegenstelling tot sommige andere fokkers castreren wij onze pups niet op de leeftijd van 7 weken. Dit vinden wij niet in het belang van de pup. Wij vinden het samen met onze dierenarts verantwoord om onze pups op een latere leeftijd te castreren. Voor een reu betekent dat hij gecastreerd moet worden op de leeftijd van 9 maanden en voor een teefje binnen drie maanden na haar eerste loopsheid. Om die reden verhuizen al onze pups met een contract waarin ook garanties voor u als puppykoper staan.

Verhuizen naar de nieuwe baas:

Wanneer de pups de leeftijd van 8 weken hebben dan mogen zij verhuizen en dan zijn zij voorzien van / krijgen zij mee:

  • EU Paspoort
  • Gezondheidsverklaring van de dierenarts
  • Enting ( 6 weken)
  • Chip (deze is ook geregistreerd bij een erkende databank)
  • Ontwormingskuur
  • Verkoopcontract met garantie
  • Puppypakket
  • Nestdoekje / speeltje
  • Zak puppybrokken. 
  • 1 maand gratis hondenverzekering ! 

De pups die bij ons verhuizen mogen wij een maand gratis vrijblijvend verzekerd meegeven. Als de verzekering u bevalt kunt u deze voortzetten anders stopt deze vanzelf. 

Bezint, eer ge begint,...

Geloof me maar, niet alle puppies zijn van die lieve pluizenbollen ook de Australian Labradoodle niet. Doodles worden overal omschreven als de meest ideale honden, voor ons en voor vele andere zijn ze dat ook, maar ze hebben met name omdat ze zo intelligent zijn, de juiste begeleiding nodig. Het is een makkelijke hond, leert snel maar heeft net als iedere andere hond een consquente opvoeding nodig. En uiteraard heel veel liefde en aandacht. Sommige pups zijn van nature heel meegaand maar de meeste hebben behoefte aan een duidelijke structuur maar natuurlijk aan liefde en aandacht. Hoewel het een het ander niet hoeft uit te sluiten….

Sommige pups zijn van nature heel meegaand maar de meeste hebben behoefte aan een duidelijke en consquente opvoeding. Omdat de Australian Labradoodle heel erg mens gericht is, is het geen hond om heel lang alleen te blijven. Ook adviseren wij de pup mee naar boven te nemen in de eerste periode.  Hiermee kweek je vertrouwen en bouw je o.a. een band op. Dit is vooral voor een Doodle erg belangrijk, met name in het begin dat de pup bij u is. Vooral omdat ze zo mens gericht zijn. Het is een achterhaald bakerpraatje om de pup beneden  in de bench te laten en wanneer de pup jankt hem of haar uren lang te laten janken.

Realiseer je  dus wel dat er veel bij komt kijken. Het eerste jaar van een pup kost veel tijd en energie en dat zal flink beslag op je leggen.

Als je geen of weinig ervaring hebt met honden adviseren wij om je alvast van te voren goed in te lezen in de opvoeding van een pup. Gelukkig is hierover uiteraard veel te vinden op internet. Tevens vinden wij het belangrijk dat je jezelf inschrijft voor een puppycursus. Zoek een cursus die je aanspreekt en kies niet voor de eerste de beste cursus om de hoek. Er zijn namelijk veel verschilldende opvoed methodes. Kijk welke je het meest aanspreekt. Ook zijn er privé cursussen thuis. Hier hebben wij zelf een hele positieve ervaring mee. Deze kijken ook naar de situatie thuis en kunnen dan meer begeleiding bieden op maat. Woont u toevallig in onze omgeving dan hebben wij voor u een heel goed adres.

Ga niet te hardhandig om met je pup. Realiseer je wel dat het geraamte van een pup bestaat uit zacht kraakbeen. Te wild stoeien of het maken van lange wandelingen kan schade aanrichten. Bijvoorbeeld H.D. of E.D. In de eerste levensjaar van de pup mag de pup geen lange wandelingen maken. Bovendien kan de pup hiervan ook overprikkeld raken. Een handig ezelsbruggetje: 9 weken oud – 9 minuten wandelen, 10 weken oud – 10 minuten wandelen etc..

Neem de pup  in zijn eerste levensjaar niet mee aan de fiets en uiteraard mag de pup geen trappenlopen. Wij raden een strenge opvoeding af. Straffen heeft geen zin. Dat roept alleen verzet en confrontaties op. Geef leiding aan. Dit geef je het beste aan door je natuurlijke overwicht. Dit begrijpt een hond en zeker een Australian Labradoodle ! Wanneer je alvast deze paar adviezen opvolgt leg je een hele goede basis voor de rest van je leven met je pup en zul je daar een hondenleven lang plezier aan beleven !

Socialisatiefase 3-12 weken leeftijd

pup labradoodle

Deze fase is een heel belangrijke periode in het leven van een pup. Dit wordt vaak onderschat. In deze fase moeten de pups zoveel mogelijk indrukken en ervaringen op doen bijv. aan de lijn wandelen, mee in de auto, bezoek aan een winkelcentrum, schoolplein of station etc. Dit moeten ze allemaal als normaal gaan beschouwen.

Dit moet wel rustig gebeuren anders krijgt de pup een overkill aan informatie. Gebreken in deze socialisatie fase kunnen later in het leven niet meer volledig worden ingehaald. Wij krijgen regelmatig het verzoek of de pup i.v.m. vakantie, examens, etc. langer bij ons mag blijven. Voor ons maakt dit niets uit maar het is voor de pup niet goed vandaar dat wij hier geen gehoor aan kunnen geven. Het is onze taak om in het belang te denken van onze pups. Onze pups verhuizen om die reden ook op de leeftijd van 8 weken.

Overtuigd dat de Labradoodle de juiste hond voor u is en spreekt onze werkwijze u aan? Neem dan gerust contact met ons op om te zien of uw nieuwe gezinslid ook een Dreamdoodle wordt !