Even voorstellen: 

xx (66)

Wij zijn Ivo en Justine en wonen met ons dochtertje in het dorpje Loo, bij Arnhem. Wij hadden een aantal jaar geleden niet kunnen bedenken wat het aanschaffen van een hond, een Australian Labradoodle, bij ons zou losmaken. Het was eigenlijk nooit de bedoeling geweest deze hond aan te schaffen want met twee poezen en een twee  honden (een Goldenretriever en een Chihuahua ) waren we eigenlijk wel “compleet”. 
Het balletje is gaan rollen omdat we merkten dat bij onze Golden Retriever de jaartjes begonnen te tellen en opzoek waren naar een hond met een vergelijkbaar lief, trouw en aanhankelijk karakter maar die niet verhaart. Inmiddels zijn zowel de poezen als de Golden Retriever allemaal overleden. Na veel informatie te hebben gelezen over de Labradoodle hebben we de stap genomen om in contact te komen met een fokker van dit ras. Deze had op dat moment ook een prachtig nestje…en tja……dan ben je verkocht ! We hebben hier onze Maura gekocht en daarmee is mijn droom uitgekomen. Een eigen Australian Multigen Labradoodle, Maura ! Met de komst van Maura in 2009 was Dreamdoodles een feit.

We zijn nu bijna 14  jaar en vele prachtige Labradoodle pupjes verder. Inmiddels is begin 2021 Maura ook helaas overleden maar met enkele van haar dochters, onder andere Fenna en Tess is haar geweldige lijn gelukkig in stand gebleven.

Wij zijn een kleine maar wel eerlijke en serieuze fokker in een rustig dorpje in Gelderland. Onze  pupjes groeien op in huiselijke omstandigheden. Op deze manier raken zij niet alleen gewend aan mensen en onze andere honden maar ook aan allerlei geluiden als de stofzuiger, de radio, de deurbel, etc. 

Op één van de andere pagina’s leggen wij u graag onze werkwijze nader uit.

Certificering:

Wij zijn bewust niet bij een vereniging aangesloten omdat deze in onze ogen de fokkers een aantal beperkingen opleggen die niet in het belang van het ras zijn. 

Wij volgen echter wèl de code ethiek om dit mooie ras op een juiste manier te fokken. 

Veel puppykopers denken volgens ons, vaak ten onrechte, dat het logo van een vereniging een soort kwaliteitskeurmerk en daardoor een extra garantie geeft maar dat is niet het geval. Om ons toch te kunnen onderscheiden hebben wij ons bij Bazoeki aangemeld. Dit ook omdat wij het gedachtengoed van Bazoeki onderschrijven. 

Bazoeki is een onafhankelijk platform dat puppykopers en fokkers met elkaar in contact wil brengen. Alleen fokkers die op een verantwoorde wijze fokken kunnen zich bij hen aanmelden. Bazoeki neemt dit zeer serieus en als fokker kun je je alleen aanmelden als je aan bepaalde kwaltiteitseisen voldoet. Ook komen de mensen van Bazoeki persoonlijk bij ons kijken om te zien hoe of wij te werk gaan en hoe de dieren gehuisvest zijn. Als u op het logo van Bazoeki klikt dan komt u op hun website.

Wij werken uitsluitend met geteste honden. Dat wil zeggen dat al onze honden getest zijn op Heup Dysplasie en Elleboog Dysplasie, Patella Luxatie en o.a. D.M. (Degeneratieve Myelopatie). Ook zijn de ogen getest middels de ECVO test. Bovendien is het DNA van onze fokhonden getest op de meest voorkomende ziekten.  Op deze manier heeft u  de zekerheid dat uw pup uit gezonde ouders komt. 

Per 1 november 2021 is de wetgeving veranderd. Fokkers moeten in het bezit zijn van het vakbekwaamheidsdiploma voor Houders van Honden en Katten, ook wel besluit houders van dieren genoemd. Wij zijn in het bezit van dit diploma.  Hiermee voldoen wij aan de Nederlandse wetgeving omtrent dierenwelzijn, vakbekwaamheid en huisvesting. Zonder dit diploma krijgt een fokker geen registratienummer en zonder dit nummer mag de dierenarts de pups niet chippen en kan ook het nest niet worden geregistreerd.  Uiteraard registeren wij iedere pup zodat ook dit goed geregeld is. 

Waar wij ook trots op zijn is het feit dat bijna al onze honden afkomstig zijn uit de bloedlijnen van de grondlegger van dit ras: Tegan Park, uit Australië.

Hulphond:

Wij krijgen ook regelmatig de vraag of wij een hulphond hebben. Het antwoord op deze vraag is : JA, echter niet iedere Doodle is even geschikt voor deze mooie taak. Wij hebben een lijn die zich kenmerkt als “heel sensitief”.  In het verleden zijn er al een aantal honden succesvol verhuisd.  Het hoeft niet altijd een hulphond te zijn die de deur openmaakt maar ook komt het vaak voor dat ouders een fijne hond zoeken voor hun kinderen die bijvoorbeeld ADHD, ADD of met een ander soort aandoening behept zijn. Onze lichte lijn is hier met name geschikt voor.  Een dergelijke aanvraag nemen wij dan ook altijd heel serieus.