Even voorstellen: 

xx (66)

Wij zijn Ivo en Justine en wonen met ons dochtertje in het dorpje Loo, bij Arnhem. Wij hadden een paar jaar geleden niet kunnen bedenkenen wat het aanschaffen van een hond, een Australian Labradoodle, bij ons zou losmaken. Het was nooit de bedoeling geweest deze hond aan te schaffen want met twee poezen en een twee  honden (een Goldenretriever en een Chihuahua ) waren we eigenlijk wel “compleet”. 
Het balletje is gaan rollen omdat we merkten dat bij onze Golden Retriever de jaartjes begonnen te tellen en opzoek waren naar een hond met een vergelijkbaar lief, trouw en aanhankelijk karakter maar die niet verhaart. Inmiddels zijn zowel de poezen als de Golden Retriever allemaal overleden. Na veel informatie te hebben gelezen over de Labradoodle hebben we de stap genomen om in contact te komen met een fokker van dit ras. Deze had op dat moment ook een prachtig nestje…en tja……dan ben je verkocht ! We hebben hier onze Maura gekocht en daarmee is mijn droom uitgekomen. Een eigen Australian Multigen Labradoodle, Maura ! Met de komst van Maura in 2009 was Dreamdoodles een feit.

We zijn nu meer dan 12 jaar en vele prachtige Labradoodle pupjes verder. Inmiddels is begin 2021 Maura ook helaas overleden maar met haar enkele van haar dochters, Fenna en Tess is haar geweldige lijn gelukkig in stand gebleven.

Wij hebben veel  plezier in het fokken van echte Australian Labradoodles en hopen nog vele mensen blij teWaar kunnen maken met een echte Australian Labradoodle. Dit ras is een uitkomst voor mensen die graag een hond willen hebben maar leiden aan astma, cara, cystische fibrose of mensen die gevoelig zijn voor allergieëen. De pups zullen bij ons in huis worden geboren en in huiselijke kring opgroeien, zodat ze alle normale dingen mee zullen maken. Dit maakt het voor de pup een stuk makkelijker om naar de nieuwe eigenaar te gaan.

Wij zijn een eerlijke, kleine kennel. Ons doel is met plezier en liefde een nestje fokken onder zo optimaal mogelijke voorwaarden, met een zo gunstig mogelijk resultaat qua karakter en raskenmerken. Dit houdt in, dat er goed op de conditie en voeding van de moeder wordt gelet en dat er met zorg een vader wordt gekozen. Gezondheid en sociaal gedrag zijn dan ook de belangrijkste kenmerken waarop wij letten bij ons fokprogramma. Uiterlijk is ook belangrijk maar komt pas daarna. 

Wij werken uitsluitend met geteste honden. Dat wil zeggen dat al onze honden getest zijn op Heup dysplasie en Elleboog dysplasie, I.C. (Improper Coat), Patella Luxatie en D.M. (Degeneratieve Myelopatie). Ook zijn de ogen getest op PRA/PRCD en ook worden deze middels de ECVO test getest. Tevens is het DNA van onze fokhonden getest op veel voorkomende ziekten.  Op deze manier heeft u  de zekerheid dat uw pup uit gezonde ouders komt. 

Waar wij ook trots op zijn is het feit dat bijna al onze honden afkomstig zijn uit de bloedlijnen van de grondlegger van dit ras: Tegan Park uit Australië. 

 

IMG_5690